Hozzávalók:
· 1 ek ghee (tisztított vaj) vagy olaj
· 4 db közepes méretű répa
· 1,5 dl tejszín
Fűszerek:
· 1 kk római kömény
· 1 kk őrölt gyömbér
· egy csipet őrölt chili (ízlés szerint)
· őrölt fekete bors (ízlés szerint)
· só (ízlés szerint)
· koriander levél
A sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd puhára főzzük. Ezután összeturmixoljuk. Egy másik edénybe tesszük a ghee-t vagy olajat, amelyben megpirítjuk a római köményt és a gyömbért. Vigyázzunk, nehogy megégjenek a fűszerek! Ráöntjük az összeturmixolt répát, annyi vizet adunk hozzá, hogy krémleves állaga legyen. Hozzáadjuk a leveshez a többi fűszert is: chili, só, bors. Beleöntjük a tejszínt és picit forralunk rajta. Végül, amikor tányérba szedtük, megszórjuk apróra vágott koriander levéllel.
Jó Étvágyat!