1 e.k. olaj/ghee (tisztított vaj)
½ fej hagyma
½ kg csirkemell (kihagyható)
só
bors
½ tk chili por (kihagyható)
1 tk curry (kihagyható)
hús/zöldségleves alap vagy leveskocka
2 db kaliforniai paprika (1 sárga, 1 piros)
kukorica
bab
1-2 db paradicsom
koriander
tortilla chips
tortilla lap (kihagyható)
sajt (kihagyható)
Kezdjük el pirítani olajban/ghee-ben az apróra vágott hagymát. Mikor üveges lesz, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet. Ha a hús már fehér, mehet bele ízlés szerint a só, bors, chili és curry. Öntsük fel hús/zöldségleves alaplével vagy vízzel és tegyünk bele 1 db leveskockát. Főzzük pár percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát. Mikor már majdnem kész a leves, adjuk hozzá a kukoricát, a babot, majd az apróra vágott paradicsomot. Főzzük pár percig. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl az alapanyagokat!
Tálaláskor szórjunk a tetejére koriandert. Ettől lesz jellegzetes az íze. Tördeljük csíkokra a torilla chips-et és szintén szórjuk a leves tetejére. Készíthetjük vegetáriánus levesként is, ez esetben a csirkemellet hagyjuk ki a levesből.
Mellé ajánlott: Tortilla lapra reszeljünk sajtot. Hajtsuk félbe, majd süssük meg serpenyőben vagy meleg szendvics sütőben.
Jó Étvágyat!