Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mexikói tortilla leves korianderrel

2017. január 25. - Gyógynövény Jóga

1 e.k. olaj/ghee (tisztított vaj)

 ½ fej hagyma

 ½ kg csirkemell (kihagyható)

 só

 bors

 ½ tk chili por (kihagyható)

 1 tk curry (kihagyható)

 hús/zöldségleves alap vagy leveskocka

 2 db kaliforniai paprika (1 sárga, 1 piros)

 kukorica

 bab

 1-2 db paradicsom

 koriander

 tortilla chips

 tortilla lap (kihagyható)

 sajt (kihagyható)

Kezdjük el pirítani olajban/ghee-ben az apróra vágott hagymát. Mikor üveges lesz, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet. Ha a hús már fehér, mehet bele ízlés szerint a só, bors, chili és curry. Öntsük fel hús/zöldségleves alaplével vagy vízzel és tegyünk bele 1 db leveskockát. Főzzük pár percig, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát. Mikor már majdnem kész a leves, adjuk hozzá a kukoricát, a babot, majd az apróra vágott paradicsomot. Főzzük pár percig. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl az alapanyagokat!

Tálaláskor szórjunk a tetejére koriandert. Ettől lesz jellegzetes az íze. Tördeljük csíkokra a torilla chips-et és szintén szórjuk a leves tetejére. Készíthetjük vegetáriánus levesként is, ez esetben a csirkemellet hagyjuk ki a levesből.

Mellé ajánlott: Tortilla lapra reszeljünk sajtot. Hajtsuk félbe, majd süssük meg serpenyőben vagy meleg szendvics sütőben.

Jó Étvágyat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr2112155297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Awesome86 2017.01.25. 20:59:21

Melegszendvics sutoben nagyon szuper a sajtos tortilla! En tejfollel is nagyon szeretem a levest! Isteni!
süti beállítások módosítása