Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

BOSWELLIA: izületi problémákra

2017. július 13. - Gyógynövény Jóga

Latin név: Boswellia Serrata

Szanszkrit név: Shallaki

 

Leírás: a boswelia egy tömjénfajta, mely nagy mennyiségben tartalmaz szerves kalciumot, mely beépül a szükséges területekre. A szerves kálcium felszívódásának azért jobb a hatása, mert a szervetlen kálciumtól eltérően nem lerakódik, hanem beépül. átlagosan két héten belül javulást hozott a fájdalom, ízületi merevség tekintetében.

 

Hatóanyaga: boswellin-sav. Hatása a nem-szteroid gyulladáscsökkentőkhöz hasonló, de nem jelent veszélyt a gyomornyálkahártyára, mely a gyulladáscsökkentők fő mellékhatása.

Hatását többek között az 5-lipooxigenáz gátlásával fejti ki, amely az első enzim a gyulladásos anyagok termelésekor. Ez az enzim segít a leukotriének létrejöttében, melyek a gyulladásos folyamat fő molekulái.

 

Hatásai:

-        Berepedezett porcok kezelésére jó, visszaépíti a porckopást és segíti a porcleválás visszaépülését. Porckorong sérv esetén is alkalmazható.

-        Gyulladáscsökkentő: gyulladásos betegségek kezelésére használják (pl. ízületek, tüdő, gyomor- bélrendszer). Kezelhető vele a csont-ízületi gyulladás, osteoarthritis, rheumatoid arthritis, asztma, hörghurut, gyulladásos bélbetegségek, vastagbélgyulladás és pikkelysömör is.

-        Fájdalom csökkentés: arthritis-es fájdalom, menopauzás ízületi fájdalom illetve krónikus hát és izomfájás esetén.

-        Javítja a gyulladt ízületek vérellátását és ezáltal fokozza a mozgékonyságot, az ízületi szövet leépülését késlelteti.

-        Hozzájárul az izomszöveti vérkeringés javításához és a porcok erősítéséhez.

-        Csökkenti az ödémát.

-        Nőgyógyászati hatása: a fibrómák, ciszták, rögösödés és alvadás okozta menstruációs fájdalmak, valamint az alhasban és méhben eltömődés miatt fellépő fájdalmak kezelésére is alkalmazzák.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr4912660779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béres Lászlóné Marika 2020.03.15. 19:40:29

Tisztelt Szerkesztő. Szeretném megrendelni a boswelliat, az ízületi pproblémámra, térdemben porckopás van, hyaliron injekciót kaptam, de nem sokat segít. Mennyibe kerül azt is kérem megírni. Köszönöm.
süti beállítások módosítása