Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

India egyik legnépszerűbb csemegéje

2017. február 03. - Gyógynövény Jóga

Szamosza

 

Tészta

 

30 dkg liszt (búzafinomliszt, teljes kiőrlésű liszt vagy ezek ízlés szerinti keveréke)
10 dkg kókuszzsír / margarin
kb. 1 dl víz
2 tk só


A sót és a lisztet összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot és hozzáadunk annyi vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kigyúrjuk és letakarva félrerakjuk minimum fél órára pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.

 

Töltelék

 

25 dkg zöldborsó

1 db nagyobb burgonya

¼ kg csirkemell (kihagyható)

2 tk curry por

bors

 

A zöldborsót és a burgonyát pürésítjük, a csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Tölteléket bármilyen zöldségből készíthetsz. Készítheted hússal és húsmentesen.

 

Az előírt fél óra leteltével, a tésztát dió nagyságú labdákra osztjuk, és egyenként két-három milliméter vastag 10 cm-es korongokat nyújtunk. Beleteszünk egy púpos kanálnyi tölteléket, majd a tésztát félbehajtjuk. A szélénél fodrokat készítünk vagy villával körbenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 180-200 fokon sütjük kb. 30 percig, míg a tészta el nem kezd pirulni.

 

Fűszeres rizs

 

http://gyogynovenyjoga.blog.hu/2017/01/22/ha_uj_izekre_vagysz?dashboard_position=65492675

 

Jó Étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr9912181330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása