Szamosza
Tészta
30 dkg liszt (búzafinomliszt, teljes kiőrlésű liszt vagy ezek ízlés szerinti keveréke)
10 dkg kókuszzsír / margarin
kb. 1 dl víz
2 tk só
A sót és a lisztet összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a zsiradékot és hozzáadunk annyi vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kigyúrjuk és letakarva félrerakjuk minimum fél órára pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
Töltelék
25 dkg zöldborsó
1 db nagyobb burgonya
¼ kg csirkemell (kihagyható)
2 tk curry por
só
bors
A zöldborsót és a burgonyát pürésítjük, a csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a fűszereket. Tölteléket bármilyen zöldségből készíthetsz. Készítheted hússal és húsmentesen.
Az előírt fél óra leteltével, a tésztát dió nagyságú labdákra osztjuk, és egyenként két-három milliméter vastag 10 cm-es korongokat nyújtunk. Beleteszünk egy púpos kanálnyi tölteléket, majd a tésztát félbehajtjuk. A szélénél fodrokat készítünk vagy villával körbenyomkodjuk. Előmelegített sütőben 180-200 fokon sütjük kb. 30 percig, míg a tészta el nem kezd pirulni.
Fűszeres rizs
http://gyogynovenyjoga.blog.hu/2017/01/22/ha_uj_izekre_vagysz?dashboard_position=65492675
Jó Étvágyat!