Hozzávalók:
225 g liszt (finomliszt, csicseriborsó liszt vagy sárgaborsó liszt);
1/2 kk őrölt fahéj;
1/4 kk erős fűszerpaprika (ízles szerint több vagy kevesebb is lehet);
2 kk őrölt koriander;
2 kk őrölt római kömény;
1 és 1/2 kk őrökt kurkuma;
1/4 kk hing (asafoetida);
2 kk só;
250 ml hideg víz;
700 g zöldség (pl.: karfiol, brokkoli, cukkini, burgonya)
vagy
1/2 kg csirkemell;
Olaj vagy ghee a sütéshez
Elkészítés:
A liszthez adjuk hozzá a fűszereket és keverjük össze. Öntsük a keverékhez a vizet apránként. A lényeg, hogy olyan masszát kapjunk, ami nem túl vizes, nem túl sűrű és a zöldségre vagy a husira rátapad. Ehhez kb. 250 ml vízre van szükségünk. Pihentessük kicsit a masszát. Ez idő alatt vágjuk csíkokra a csirkemellet és/vagy a zöldségeket daraboljuk fel (karfiol, brokkoli esetén közepes méretű rózsákat panírozzunk, burgonya és cukkini esetében pedig ujjnyi vastagságú karikákat). Forgassuk a csíkokra vágott husit illetve a felaprított zöldségeket a panírba majd süssük ki olajban vagy ghee-ben (tisztított vaj).
Köret javaslat: fűszeres, basmati rizs: http://gyogynovenyjoga.blog.hu/2017/01/22/ha_uj_izekre_vagysz
Jó étvágyat!