Hozzávalók 4 főre:
1 dl rizs
3 dl urad dhal
3 kk só (a tésztába)
bors (ízlés szerint a tésztába)
fekete só (ízlés szerint a sütéshez)
garam masal (ízlés szerint a sütéshez)
ghee/olaj a sütéshez
apróra vágott zöldségek: pl. paradicsom, pritamin paprika, cukkini, főtt kukorica
apróra vágott korianderlevél/petrezselyemlevél
2-3 dl víz
Előző nap (ha estére szeretnénk elkészíteni, akkor aznap reggel) áztassuk bő vízbe a dhalt és a rizst külön-külön.
Mikor jól megszívták magukat vízzel, öntsük le róluk a víz nagyját és turmixoljuk össze őket a megmaradt mennyiségű vízzel. Sűrű palacsintatészta jellegű masszát kell kapnunk. Keverjük össze, sózzuk meg a masszát (igény szerint borsozhatjuk is). Nyugodtan megkóstolhatjuk elég sós, borsos lett-e. Olajban vagy ghee-ben (tisztított vaj) süssük ki őket. Merőkanállal, kis mennyiségű tésztát öntsünk a palacsintasütőbe, formázzuk őket kerekre (mintha amerikai palacsintát készítenénk). A tetejére ízlés szerint tegyünk pici fekete sót (tojáshoz hasonlít az íze) és ízlés szerint garam masala fűszerkeveréket (bármilyen fűszerrel helyettesíthetjük) majd rakjuk a tetejére az apróra vágott zöldségeket korianderrel/petrezselyemmel keverve. Több félét is készíthetünk egyszerre, engedjük szabadra a fantáziánkat. Ha az alja megsült, fordítjuk meg, süssük meg a másik felét is. Addig forgassuk, míg jó alaposan meg nem sül mindkét oldal. Bármilyen mártogatóssal, de akár önmagában is tökéletes reggeli vagy vacsora esetleg leves mellé kiegészítő fogás.
A hozzávalók indiai vagy ázsiai élelmiszerboltban könnyedén beszerezhetők.
Jó étvágyat! J