VATA: - (vata testtípusúak fogyaszthatják)
PITTA: + (pitta testtípusúak mértékkel, nem túl fűszeresen fogyaszthatják)
KAPHA: - (kapha testtípusúak fogyaszthatják)
Hozzávalók:
· 1 ek ghee (tisztított vaj) vagy olaj, kókuszzsír
· 6 db közepes méretű répa
· 3 db édesburgonya
· 1 db paradicsom
· 1,5 dl tejszín vagy kókusztej
Fűszerek:
· 1 kk őrölt római kömény
· 1 kk őrölt gyömbér
· 1 kk curry por
· 1 kk koriander por
· egy csipet őrölt chili (ízlés szerint)
· őrölt fekete bors (ízlés szerint)
· só (ízlés szerint)
· koriander levél
A sárgarépát és az édesburgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd puhára főzzük. Ezután összeturmixoljuk. Egy másik edénybe tesszük a ghee-t vagy olajat, amelyben megpirítjuk a római köményt, a gyömbért és a curry port. Vigyázzunk, nehogy megégjenek a fűszerek! Ráöntjük az összeturmixolt répát és édesburgonyát, hozzáadjuk a pürésített paradicsomot és annyi vizet adunk hozzá, hogy krémleves állaga legyen. Hozzáadjuk a leveshez a többi fűszert is: chili, só, bors, koriander por. Beleöntjük a tejszínt/kókusztejet és picit forralunk rajta. Végül, amikor tányérba szedtük, megszórjuk apróra vágott koriander levéllel.