Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mungóleves: különleges és egyszerű!

2017. január 19. - Gyógynövény Jóga

Hozzávalók:


1 kk fekete mustármag
2 kk római kömény
4-5 db curry levél vagy 2 kk curry por
1 ek gyömbér reszelve vagy 1 kk gyömbér por
1/2 kk garam masala
1 paradicsom leve
1/2 bögre mungóbab
1/2 kk kurkuma
1 – 2 kk só
petrezselyem vagy korianderlevél

A mungóbabot megmossuk majd kevés vízben megfőzzük. Főzés után újra átmossuk vízzel. Akkor jó, ha szétfőttek a szemek. Leszűrjük és félrerakjuk.
Kevés olajon kipattogtatjuk a fekete mustármagot. Addig hagyjuk a tűzön amíg pattogni nem kezd, s illata nem lesz. Vigyázzunk hogy ne égjen meg. Levesszük az edényt, kicsit hagyjuk kihűlni az fűszeres olajat, utána belerakjuk és aranybarnára pirítjuk a római köményt. Hozzáadjuk a curry levelet/port utána pedig a reszelt gyömbért/port és a paradicsomot levét. Addig hagyjuk tűzön, amíg el nem fő a leve. Hozzáöntjük a főtt mungóbabot, megkeverjük és felöntjük vízzel úgy, hogy leves állagú legyen.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a garam masalát és ízlés szerint a sót. Mikor kész a leves és tányérba szedtük, megszórjuk petrezselyemmel vagy korianderlévellel.

Az alapanyagokat indiai boltban tudod beszerezni.

Jó Étvágyat! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr9512139267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jossarian 2017.01.22. 21:11:39

Ha ugyanezt megfozned fustolt csulokbol curry es mungobab nelkul na az lenne az igazan jo teli leves
süti beállítások módosítása