Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

GURMAR: a „cukor elpusztítója”, nemcsak cukorbetegeknek

2017. június 27. - Gyógynövény Jóga

Latin név: Gymnema sylvestre

 

Leírás: A gurmar egy vadon növő trópusi kúszónövény, amely csak meleg és párás klímában virágzik. Dél- és Közép-India dzsungeleiben, Ausztráliában és Afrikában termesztik. Közel 2000 éve használnak egészségügyi előnyeinek köszönhetően. 

 

Hatóanyag: gimnemin sav. 

Megakadályozza, hogy a glükóz gyorsan felszívódjon a szervezetben. Fenntartja a szénhidrát/cukor anyagcsere egyensúlyát, így a cukorbetegek számára kifejezetten ajánlott a fogyasztása. Segítségével leküzdhető a cukor utáni vágy. Optimalizálva a vércukor szintet (ha túl magas csökkenti, ha túl alacsony növeli). Kiváló kiegészítő fogyókúrázóknak, mert étvágycsökkentő, elnyomja az ételek édes ízét és ezáltal csökkenti a kísértést az elfogyasztásukra. Hatóanyaga ezenfelül gyulladáscsökkentő hatású is.

 

Hatásai:

-          Jó az inzulinrezisztenciára: növeli a kalcium és az inzulin elválasztást.

-          „Cukorgyilkos”: képes semlegesíteni a szájban az édes ízt, ezért csökkenti az édesség utáni vágyat. Elnyomja az édes ételek ízét, nem fogjuk az édes ízt érezni a szánkban közel két órán át, függetlenül attól, hogy mit eszünk.

-          Súlycsökkentő: megszüntetni az édesség utáni sóvárgást, így egy kalóriaszegény diéta kiegészítőjeként hasznos.

-          Segít leküzdeni a cukorbetegséget: tanulmányok kimutatták, hogy e növény segítségével megnövelhető az endogén inzulin a szervezetben és később elhagyható annak pótlása.

-          Anti-hiperglikémiás szer: hasznos lehet azoknak, akik II. típusú diabetesben szenvednek. 

-          Optimalizálja a vércukor szintet azáltal, hogy növeli a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjeinek mennyiségét, így fokozza az inzulintermelést.

-          Megelőzi a cukorbetegség súlyos szövődményeinek kialakulását.

-          Serkenti a májműködést: hogy ideális legyen az inzulin termelés, hogy jobban tudja a szervezetünk bontani a glükózt a szénhidrátból, és hogy hatékonyabban tudja a vércukor tárolását véghezvinni.

-          Segíti a teherbeesést, ha inzulin-rezisztencia az akadály.

-          Fogyókúrák kiegészítőjeként is kitűnően használható: étvágycsökkentő, szénhidrát felszívódást gátló, szénhidrát anyagcserét szabályozó hatású.

-          Elősegíti az optimális koleszterin szintet a szervezetben.

-          Antibakteriális hatású: megállítja a mikrobiális tevékenységeket, melyek gyakran vezetnek fertőzésekhez. Különösen hasznos szer a staphylococcus baktériumtörzsek kiirtására. 

 

Milyen esetekben ajánlott:

  • Cukorbetegség
  • Inzulin rezisztencia
  • Vércukor szint problémák (alacsony vagy magas)
  • Diéta, fogyókúra, súlycsökkentés

Hol tudod beszerezni: 

http://garuda.hu/diabet_guard

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr7112623587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása