Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

„Napi egy alma az orvost távol tartja” - AZ ALMA GYÓGYHATÁSAI

2017. november 17. - Gyógynövény Jóga

ÉRDEKESSÉG: Egy időben az alma is a gyógynövények közé tartozott. Gyógyító ereje kiemelte a gyümölcsök sorából. Az indiai ajurvédikus orvosok voltak az elsők, akik hasmenésre írták fel. Ugyan Amerikában nem volt őshonos, a bevándorlók almamagokat vittek magukkal és az amerikai népi gyógyászat egyik alapjává vált az almabor, az almafakéreg és az alma.

 

HATÁS:

-        Hasmenés: a gyümölcs húsában lévő pektin segít enyhíteni a hasmenést. A bélben lévő baktériumok a pektin hatására egy védő réteget alakítanak ki a bélfalakon. Továbbá a pektin salakképző anyagokat juttat a székletbe, ezzel segíti a hasmenés enyhítését. Tanulmányok kimutatták, hogy az almapektin képes enyhíteni számos baktérium által okozott hasmenést is.

-        Székrekedés: a rostban gazdag alma salakképzőként serkenti a bélösszehúzódásokat és ezzel enyhíti a székrekedést.

-        Szívbetegség: a pektin csökkenti a vér koleszterinszintjét, ezzel csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Pektin jelenlétében a koleszterin mindaddig a bélcsatornában marad, amíg ki nem ürül. Célszerű a főétkezések után enni egy almát, hogy elérjük ezt a kedvező hatást. FIGYELEM! Az alma csupán kiegészítő terápiaként szolgál, nem helyettesíti a szintetikus gyógyszereket.

-        Rák megelőzés: a pektin megköti a rákkeltő anyagokat a vastagbélben.

-        Cukorbetegség: a rostokban gazdag étrend stabilizálja a vércukorszintet.

-        Sebfertőzés: az almafa levele tartalmaz egy „floretin” nevű antibiotikumot, így ha megvágjuk magunkat a gyümölcsösben, tegyünk a sebre pár darab almafa levelet egészen addig, amíg meg nem mossuk, és be nem kötözzük a sebünket.

 

HASZNOS INFORMÁCIÓ: az alma magja igen nagy mennyiségben tartalmaz cianidot. Egy almacsutka megevésétől ugyan még nem lesz bajunk, de inkább ne együk meg illetve ne együnk belőle túl sokat.

 

ALMALÉ:

-        Az almalé sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

-        Magas pektintartalma miatt használhatjuk hasmenés esetén. Recept: igyunk meg 3-4 dl friss, rostos almalevet hasmenés esetén.

-        Kedvező hatást gyakorol a gyomorra és az emésztőrendszerre.

-        Erősíti az immunrendszert: a beteg szervezet gyorsabban regenerálódik, ha a napi étrend része az almalé.

-        Jótékony hatással van az agy, a vese és a máj működésére.

-        Fogyókúra kiegészítője lehet: alacsony a kalóriatartalma és pótolja a szervezet vitamin és ásványi-anyag igényét.

-        Tisztítja a vesét és a húgyutakat. Recept: 2-3 hetes almalé kúra javasolt.

 

ALMABOR:

-        Rendszeres fogyasztásával javul az ízületek mozgáskészsége.

-        Tisztítja a bélrendszert.

-        Jótékonyan szabályozza a menstruációs ciklust.

 

ALMAECET:

-        Természetes fogyasztószer: zsíroldó, emésztést elősegítő, méregtelenítő hatású.

-        Tartós fogyasztása megelőzi az érelmeszesedést.

-        Csökkenti a koleszterin-szintet.

-        Segít megőrizni a sejtek fiatalságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr2113294113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása