Hozzávalók:
4 db burgonya (főzött, hámozott)
2 db zöldpaprika (közepesen erős)
kb. 2 cm reszelt gyömbér
½ tk chili por
¼ tk kurkuma por
½ tk őrölt római kömény
¼ tk mangó por
koriander/petrezselyem levél (apróra vágva)
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
olaj/ghee (tisztított vaj) a sütéshez
Elkészítés:
Hámozzuk meg, majd főzzük meg egészben a burgonyákat. Ha megfőttek, törjük össze őket. A püréhez adjuk hozzá az apróra vágott zöldpaprikát, az apróra vágott koriander/petrezselyem levelet, a reszelt gyömbért és a fűszereket (chili, kurkuma, római kömény, mangó por, só, bors). Az így készült masszából formázzunk tenyér nagyságú lepényeket. Tipp: Pici olajat tegyünk a tenyerünkbe, hogy könnyebben tudjuk formázni. Az így készült lepényeket süssük ki olajban/gheeben.
Köretként vagy mártogatós szószok mellé kiváló!
Jó étvágyat!