Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Indiai papad guacamole és babpüré mártogatóssal

2017. február 03. - Gyógynövény Jóga

Az avokádó a guacamole egyik fő alapanyaga, amely rendkívül egészséges:

 

·         jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra

·         kitűnő antioxidáns

·         csökkenti a koleszterinszintet

·         olaja táplálja a száraz, öregedő bőrt, magas A-vitamin- és E-vitamin-tartalmának köszönhetőben jó az ekcéma kezelésére

 

Mit tartalmaz:

 

·         Telítetlen zsírsavak

·         B-, C-, E- és A-vitamin

·         Kálium

·         Foszfor

·         Vas

·         Nátrium

·         Kalcium

·         Magnézium

 

Ki ne használja:

 

·         Depresszió és Parkinson-kór kezelésére alkalmazott MAO-gátló gyógyszereket szedők, mert magas vérnyomás alakulhat ki.

·         Véralvadásgátló gyógyszerekkel való együttszedés esetén a beállított terápiás dózisok hatáserőssége csökkenhet, ezért lehetőség szerint az ilyen gyógyszereket szedő betegek az avokádót ne fogyasszák.

·         Allergiás tünetek észlelése esetén (kiütés, mellkasi fájdalom) fogyasztása nem javasolt.

 

Recept

 

Guacamole mártogatós

 

2 db avokádó

1-2 db paradicsom

¼ fej vöröshagyma

koriander

2 teáskanál citromlé

bors

 

Vágjuk ketté az avokádókat (vigyázzunk a magjára) és kanál segítségével a belsejét szedjük ki. Vágjuk apróra a hagymát, a koriandert, majd a kikanalazott avokádóval együtt pürésítsük (bot-mixer vagy egyéb hasonló eszköz segítségével). Adjuk hozzá a citromlevet, a sót és borsot ízlés szerint. Vágjuk apróra a paradicsomot és keverjük bele a masszába.

 

Babpüré mártogatós

 

25 dkg vörösbab (konzerv)

¼ fej vöröshagyma

1 e.k. olivaolaj

bors

 

Vágjuk apróra a vöröshagymát, majd az olivaolajjal és a lecsöpögtetett vörösbabbal pürésítsük (bot-mixer vagy egyéb hasonló eszköz segítségével). Adjuk hozzá ízlés szerint a sót és a borsot.

 

Papad

 

olaj/ghee (tisztított vaj) a sütéshez

1 csomag papad

 

Indiai/ázsiai élelmiszerboltban beszerezhető, ízletes ropogtatni való. Kapható natúr, fekete borsos és vegyes fűszeres változatban. Tegyük meleg olajba/ghee-be egy pillanatra, amíg a színe meg nem változik. Fordítsuk át a másik oldalára, hogy az is megsüljön. Csöpögtessük le róla a zsiradékot. Figyeljünk rá, hogy nagyon gyorsan megsül (pár másodperc), a vékony lapnak köszönhetően. A lapocskák „urad dhal” lencseféléből készült lisztből és fűszerekből készülnek.

 

Jó Étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr712181198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása