Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Sárga? Piros? Zöld? Készítsd házilag!

2017. január 19. - Gyógynövény Jóga

A thai konyha legfontosabb alapanyaga a curry paszta.

Őrölt vagy zúzott fűszernövényekből készítik.

 

Csípősségük alapján három curry pasztát különböztetünk meg. Sárga, piros és zöld.

A zöld paszta a legcsípősebb, a piros enyhébb, a sárga csupán pikáns.

Színüket a chili paprikának köszönhetik, a sárgába kurkuma is kerül.

 

Készítsd el otthon!

Az alapanyagokat megtalálod ázsiai élelmiszerboltban. Elkészítés után tárold hűtőben.

 

Zöld curry paszta /legcsípősebb/: Színét a koriander levél és a zöld chili biztosítja.

 

Így készítsd: 

 

1 ek koriander mag

0.5 ek római kömény

5-10 db kisebb thai zöld chili (vigyázz, nagyon csíp)

3-5 gerezd fokhagyma

1 tk őrölt fehér/fekete bors

2 szál citromfű (lehetőleg ázsiai)

5 db kaffir lime levél

1 reszelt lime héj

4 ek víz

5 dkg koriander levél

 

A fűszermagokat egy serpenyőben 1-2 percig pörköljük, majd mozsárban/aprítógépben a borssal porrá törjük. A többi hozzávalóval együtt egy turmixgépben pépessé turmixoljuk.

 

Piros curry paszta /közepesen csípős/

 

Így készítsd:

 

3 thai vörös chili

3 gerezd fokhagyma

3 db salotta hagyma (mogyoróhagyma)

2 cm gyömbér

1 lime reszelt héja és leve

1 ek thai halszósz (vagy szója)

1 tk őrölt római kömény

2 tk őrölt  koriander

1 tk őrölt bors

1 szál citromfű

  

A chilik magházát eltávolítjuk, a zöldségeket felaprítjuk, majd mindent sűrű pasztává turmixolunk.

 

Sárga curry paszta /enyhén csípős/

 

Így készítsd:

 

1-2 thai vörös chili

1 gerezd fokhagyma

3 db salotta hagyma (mogyoróhagyma)

2 cm gyömbér

1 lime reszelt héja és leve

1 ek thai halszósz (vagy szója)

1 tk őrölt római kömény

2 tk őrölt  koriander

1 tk őrölt bors

1 szál citromfű

1 tt kurkuma

 

A chilik magházát eltávolítjuk, a zöldségeket felaprítjuk, majd mindent sűrű pasztává turmixolunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr9512139515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása