Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

A "Három Testvér" elv

2018. július 25. - Gyógynövény Jóga

A Jóga, Ajurvéda és Védikus Asztrológia olyanok egymásnak, mint a testvérek. Gyakorlati alkalmazásaik és filozófiájuk a Védáktól származik, így a „Felső Én”-hez (Self) kapcsolódnak, a Self tekinthető közös szülőjüknek. Mint három folyó, azonos forrásból erednek és ugyanaz a cél van kijelölve számukra. A cél: a tudat teljessége egy kiegyensúlyozott test-elme koordinációval (Jóga), az optimális egészséggel (Ajurvéda) és az időfaktorral (Védikus Asztrológia) kölcsönösen.

Ha a Védákat integrálni szeretnénk, mind a három tudományt meg kell ismernünk és követni az iránymutatásaikat. Ez a három tudomány kiegészíti egymást és megkönnyíti egyik a másik megértését.

 

A Jóga célja a növekedés, a test és elme integritása az ászanák és a pránajáma segítségével, mely láthatatlan híd a test és elme között. Az ászanák és a pránajáma gyakorlásával fellazíthatók a blokkok és a mérgek, melyek mély meditációval tovább tisztíthatók.

 

Az Ajurvéda tisztító terápiával (panchakarma), a testtípus szerinti helyes étkezés kialakításával, a helyes életmód (napi rutin) iránymutatásával segít. Erős a megelőző jellege. Időről időre szükséges a testünkből eltávolítani a mérgeket, melyek felhalmozódtak. Azon az alapelven alapszik, hogy a szervezet képes meggyógyítani önmagát, megfelelő táplálkozással, gyógynövényekkel és a természetes összhangban lévő életritmussal.

 

https://www.youtube.com/watch?v=GMEaN5q1w4w

 

A Védikus Asztrológia azt mutatja meg, kik is vagyunk valójában. Megmutatja a tulajdonságainkat, erősségeinket, kihívásainkat, sorsunkat. Bármi történik az univerzumban, ugyanaz történik bennünk is.

 

https://www.youtube.com/watch?v=nAc_w5g8oLE

 

Forrás:

Narada Kush - A Védák bölcsessége mindenkinek

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr414133801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása