Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Zöldfűszeres Nachos és korianderes-paradicsomos mártogatós - házilag

2017. július 30. - Gyógynövény Jóga

ZÖLDFŰSZERES NACHOS

 

Hozzávalók

¾ bögre kukoricaliszt

¼ bögre finomliszt

1 ek olaj/ghee (tisztított vaj)

1 tk chili

1 tk oregano és/vagy egyéb fűszernövény ízlés szerint

meleg víz

 

Elkészítés

Keverd össze egy tálban a kukorica és a finomlisztet. Add hozzá a fűszereket (chili, oregano, só, egyéb fűszernövények) és az olajat/egyéb zsiradékot. Készíts közepes keménységű tésztát, meleg víz felhasználásával. Takard le a tésztát nedves konyharuhával és pihentesd 15 percig. Formálj a tésztából citrom nagyságú golyókat majd egyenként nyújtsd ki őket. Vágd a kilapított tésztát 8 db háromszögre (mintha pizzát vágnál fel). Óvatosan, villa segítségével szedd szét a háromszögletű tésztákat. Süsd ki őket közepesen forró olajban majd csöpögtesd le illetve itasd fel a felesleges zsiradékot.

 

KORIANDERES-PARADICSOMOS MÁRTOGATÓS

 

Hozzávalók

¼ fej vöröshagyma

2 db paradicsom

koriander levél

lime/citrom

nádcukor/természetes alapú cukor

 

Elkészítés

Vágd fel apróra a hagymát és a paradicsomot. Minél több levet ereszt a paradicsom, annál jobb. Csöpögtess rá pár csepp lime/citromlevet, majd szórj rá egy pici cukrot. Szórd meg apróra vágott koriander levéllel, majd alaposan keverd össze. Ha a paradicsom nem engedett sok levet, nyomogasd teás kanállal pár percig a masszát a tányér falához, amelyben készíted vagy turmixold össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr8312701485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása