ZÖLDFŰSZERES NACHOS
Hozzávalók
¾ bögre kukoricaliszt
¼ bögre finomliszt
1 ek olaj/ghee (tisztított vaj)
1 tk chili
1 tk oregano és/vagy egyéb fűszernövény ízlés szerint
só
meleg víz
Elkészítés
Keverd össze egy tálban a kukorica és a finomlisztet. Add hozzá a fűszereket (chili, oregano, só, egyéb fűszernövények) és az olajat/egyéb zsiradékot. Készíts közepes keménységű tésztát, meleg víz felhasználásával. Takard le a tésztát nedves konyharuhával és pihentesd 15 percig. Formálj a tésztából citrom nagyságú golyókat majd egyenként nyújtsd ki őket. Vágd a kilapított tésztát 8 db háromszögre (mintha pizzát vágnál fel). Óvatosan, villa segítségével szedd szét a háromszögletű tésztákat. Süsd ki őket közepesen forró olajban majd csöpögtesd le illetve itasd fel a felesleges zsiradékot.
KORIANDERES-PARADICSOMOS MÁRTOGATÓS
Hozzávalók
¼ fej vöröshagyma
2 db paradicsom
koriander levél
lime/citrom
nádcukor/természetes alapú cukor
Elkészítés
Vágd fel apróra a hagymát és a paradicsomot. Minél több levet ereszt a paradicsom, annál jobb. Csöpögtess rá pár csepp lime/citromlevet, majd szórj rá egy pici cukrot. Szórd meg apróra vágott koriander levéllel, majd alaposan keverd össze. Ha a paradicsom nem engedett sok levet, nyomogasd teás kanállal pár percig a masszát a tányér falához, amelyben készíted vagy turmixold össze.