Hozzávalók:
½ bögre főtt rizs
2 db vöröshagyma
2 ek liszt
2 db zöld paprika (közepesen csípős)
1 tk curry por (közepesen csípős)
koriander/petrezselyem levél
só (ízlés szerint)
olaj/ghee (tisztított vaj)
Elkészítés:
Főzzük meg a rizst, öntsük le róla a vizet, majd tegyük félre. Vágjuk apróra a hagymát, a paprikát, a koriander/petrezselyem levelet. Az összevágott alapanyagokhoz adjuk hozzá a főtt rizst, majd a lisztet és a fűszereket (curry por, só). Adjunk a masszához annyi vizet, amelytől közepesen száraz marad. Formázzunk belőle golyókat és süssük ki olajban/gheeben. Mártogatós szósszal, melegen tálaljuk.
Tipp: Minél gyorsabban állítsuk össze a masszát, hogy az apróra vágott összetevők ne eresszenek túl sok vizet. Ha mégis túl vizes lett a masszánk, korrigáljuk liszt hozzáadásával.
Jó Étvágyat! J