Hozzávalók:
1-1/2 bögre búzadara
¼ tk őrölt kardamom (zöld)
1 bögre nádcukor
½ bögre ghee (tisztított vaj)/ margarin
kesudió apróra vágva
tej
Elkészítés:
Tegyünk serpenyőbe kis mennyiségű gheet/margarint és pirítsuk meg benne az apróra vágott kesudiót, majd tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben olvasszuk meg a maradék gheet/margarint és adjuk hozzá a búzadarát. Közepes lángon 5-8 percig kevergessük. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Adjuk hozzá a nádcukrot, majd további pár percig kevergessük. Vegyük le a tűzhelyről. Amikor kihűlt, adjuk hozzá az őrölt kardamomot és a pirított kesudiót, majd formázzunk belőle golyókat.
Tipp: Ha nem tapad a masszánk, adjunk hozzá annyi meleg tejet, amennyi elég. Langyosan könnyebb golyókat formázni a masszából.
Jó étvágyat! J