Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Körömgomba? Kezeld természetes gyógymóddal!

2017. február 15. - Gyógynövény Jóga

A köröm gombás fertőzése sajnos nagyon sok embert érint. A fertőzés a köröm megvastagodásával és sárga vagy fehér elszíneződésével jár. Ha a fertőzés átterjed a fertőzött köröm melletti bőrterületre, a bőr hámlását okozhatja.

Sok készítmény található a gyógyszertárakban, amelyen nemcsak drágák, de sok esetben hatástalanok is. Nézzük, hogyan kezelheted természetes módon a köröm gombás fertőzését:

 

  • Teafaolaj: A teafaolaj erőteljes gombaölő tulajdonsággal rendelkezik, amely többek között a köröm gombás fertőzését is kezeli. Kend be vele az érintett körmöt. Ha nagyon érzékeny a bőröd, hígítsd pl.: mandula olajjal, de bármilyen olaj megfelelő a hígításhoz.
  • Teafaolaj és levendulaolaj: Tedd még hatékonyabbá a teafaolaj gombaölő hatását levendulaolaj hozzáadásával. Keverd olívaolajba a teafa és a levendula olaját, majd kend be a keverékkel a fertőzött körmöt.
  • Fokhagyma: A fokhagyma hatóanyaga, az allicin, egyéb hatásai mellett, erős antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Kend be fokhagymából készült olajjal a fertőzött körmöt.
  • Almaecet meleg vízzel: Ez a kombináció kiegészítő kezelésként használható. Rizsliszthez adj pár teáskanálnyi almaecetet, és súrold vele a fertőzött köröm felületét.
  • Oregánó és olívaolaj: 2 csepp oregánó olajat adj egy evőkanál olívaolajhoz. A keveréket használd három hétig a fertőzött körmöt kenegetve.
  • Kurkuma: Készíts kurkuma pasztát. Kurkuma port keverj bele pici ghee-be vagy nagyon pici vizet tegyél a porhoz, hogy a körömre tudd kenni. Mikor megszáradt a körmön a keverék, mosd le vízzel. Ghee készítése: http://gyogynovenyjoga.blog.hu/2017/02/12/ghee_tisztitott_vaj?dashboard_position=68533396
  • E-vitamin:  Napi egy vagy két alkalommal dörzsöld át a körmöd E-vitamin olajjal, amely segíteni fogja az egészséges és gombamentes köröm növekedését.

Hogyan előzd meg a körömgombát?

 

  • Lábmosás után, mindig töröld szárazra a körmeidet is.
  • Régi cipőidet kezeld fertőtlenítőszerrel vagy gombaölő szerrel, hogy elkerüld a köröm újrafertőződését.
  • Olyan cipőt használj, ami szellőzik, vagy vegyél olyan talpbetétet, ami megköti a cipőben keletkezett nedvességet.
  • Figyelj arra, hogy hol járkálsz vagy hova lépsz mezítláb. Pl.: idegen hely zuhanyzója, fürdőszobája.
  • Mindig mosd meg a kezed, miután hozzáértél a fertőzött körömhöz. Nagyon könnyen átterjedhet a fertőzés egy másik körömre.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr9512262768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása