Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

NARANCS-MÉCSES: szegfűszeggel díszítve

2017. december 09. - Gyógynövény Jóga

Hogyan készítsd el lépésről lépésre?

 

Hozzávalók: Vásárolj annyi narancsot és egyszerű mécsest, ahány narancs-mécsest szeretnél készíteni. A narancsok legyenek vastagabb és egészséges héjúak. Szükséged lesz egész szegfűszegre is a díszítéshez.

 

Elkészítés:

-        Vágj kb. 3 cm-es lyukat a narancs tetejébe. Apró mozdulatokkal, kiskanál segítségével távolítsd el a belső húsos részt. Lehetőség szerint csak a narancs héja maradjon!

 

-        Vágj le a narancs aljából egy nagyon kis szeletet, hogy a narancsod egyenesen álljon, ne guruljon el!

 

-        Helyezz a narancs belsejébe újságpapírt, hogy felszívja a nedvességet és tedd éjszakára meleg, száraz helyre, hogy kiszáradjon (pl.: radiátor)!

 

-        Másnap tedd a már kivágott lyukhoz a mécsest és korrigáld, tágítsd a nyílást úgy, hogy szorosan, de beleférjen a mécses! Használj a művelethez éles, kisebb kést, amivel könnyen dolgozol!

 

-        Jöhet a díszítés: nyomkodd az egész szegfűszegeket a narancs héjába. Ha nehezen megy bele, használj kis kést vagy ollót, és alakítsd ki a narancs héjában a díszítések helyeit!

 

-        Engedd szabadra a fantáziád! Készíthetsz karácsonyfa alakú szegfűszeg díszítést vagy akár egyszerű sor díszeket is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr5113465153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása