Hogyan készítsd el lépésről lépésre?
Hozzávalók: Vásárolj annyi narancsot és egyszerű mécsest, ahány narancs-mécsest szeretnél készíteni. A narancsok legyenek vastagabb és egészséges héjúak. Szükséged lesz egész szegfűszegre is a díszítéshez.
Elkészítés:
- Vágj kb. 3 cm-es lyukat a narancs tetejébe. Apró mozdulatokkal, kiskanál segítségével távolítsd el a belső húsos részt. Lehetőség szerint csak a narancs héja maradjon!
- Vágj le a narancs aljából egy nagyon kis szeletet, hogy a narancsod egyenesen álljon, ne guruljon el!
- Helyezz a narancs belsejébe újságpapírt, hogy felszívja a nedvességet és tedd éjszakára meleg, száraz helyre, hogy kiszáradjon (pl.: radiátor)!
- Másnap tedd a már kivágott lyukhoz a mécsest és korrigáld, tágítsd a nyílást úgy, hogy szorosan, de beleférjen a mécses! Használj a művelethez éles, kisebb kést, amivel könnyen dolgozol!
- Jöhet a díszítés: nyomkodd az egész szegfűszegeket a narancs héjába. Ha nehezen megy bele, használj kis kést vagy ollót, és alakítsd ki a narancs héjában a díszítések helyeit!
- Engedd szabadra a fantáziád! Készíthetsz karácsonyfa alakú szegfűszeg díszítést vagy akár egyszerű sor díszeket is.