Mi is az a Gyógynövény Jóga?

Mi is az a Gyógynövény Jóga?

CIRBOLYAFENYŐ: az illatos nyugalom avagy az Alpok királynője

2017. november 18. - Gyógynövény Jóga

A CIRBOLYAFENYŐ: Ez a fenyőfajta az alpesi térség jellegzetes, fagytűrő fafajtája, így akár 2000 méteres magasságban is találkozhatunk vele. A tiroli Pitztalban a Keleti-Alpok legnagyobb, összefüggő cirbolyafenyő erdeje található. A cirbolya kellemes aromája a szabadban mindenütt intenzíven érezhető. Nemcsak a fát, hanem a fa magjait is hasznosítják.

HATÁS:

-        Javítja az alvás minőségét: a cirbolyafenyő-ágyban garantáltan jobbat alszunk, mint bárhol másutt.

-        Elősegíti az ellazulást: a cirbolyaerdőben naponta tett séta jó hatással van az egészségére és elűzi a negatív gondolatait is.

-        Megnyugtatja a szívet: cirbolya közegben a szív munkája 3500 szívveréssel kevesebb, azaz naponta 1 órányi „szívmunka” megspórolásával jár. A cirbolyával burkolt szobában a szív frekvenciája mind testi, mind mentális terhelések esetében is alacsonyabb értékeket mutat.

-        Moly biztos tárolást biztosít: a moly lárvák táplálkozási sebességét a cirbolyafenyő jelentősen lecsökkenti.

-        Antibakteriális.

 

MI KÉSZÜL BELŐLE:

-        Bútor: A stájer asztalosok gondos megmunkálás útján készítenek a cirbolyából értékes, kényeztető, az egészségre jótékony hatást gyakorló természetes bútorokat. Különösen közkedvelt a cirbolyafenyőből készült ágy, amely kellemes illatának és robusztusságának köszönhetően páratlanul nyugodt alvásról gondoskodik.

-        Fürdősó.

-        Szappan.

-        100%-os tisztaságú olaj.

-        Cirbolyapálinka: a piros cirbolyatobozokból készül a stájer gyógynövénypálinkák klasszikusa, a „Zirberl”.

-        Párnába töltik.

-        Teához adják.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogynovenyjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr8113305559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása